Du är här:Start > Blogg > Mer hjälp därhemma

23 okt fredag

Mer hjälp därhemma

Under sista veckan i september var vi tre Östhjälpare som besökte Donaudeltat i Rumänien för att fortsätta vårt stöd till utsatta människor (de flesta är romer) i området. Vi besökte olika platser och delade ut kläder, skor, leksaker och skolmaterial. Vi hade även med oss kjolar till flickor i förskoleåldern och pepparkakor som vi fått från olika företag. Mest populära blev pepparkakorna men mest användbara var alla kjolar.

En av dagarna besökte vi en by ute vid kusten och förmedlade fisknät som vi fått från fiskare på Fotö och Öckerö. De var mycket tacksamma för möjligheten att få större fångst och därmed förbättra sin ekonomiska situation. Med hjälp av s.k. microlån som vi förmedlat från en privatperson i Sverige har ytterligare en familj nu fått möjlighet att anskaffa en ko som kan bidra till familjens försörjning genom att sälja mjölk och egentillverkad ost.

Ingmar Nystås

Om bloggen

Margaretha Zettergren

Arbetar som 2:e vice ordförande i föreningen och ansvarar bland annat för utbildningen i Casa Aurora. Margaretha återkommer regelbundet på denna sida med funderingar kring Östhjälpens verksamhet och hjälpinsatser för behövande i allmänhet.
Kontakta via Epost margaretha.zettergren@osthjalpen.se

Ingmar Nystås

Ansvarar för Östhjälpens transporter av hjälpsändningar och material till Rumänien.
Ingmar är också sedan 2014 djupt engagerad i försöken att göra tillvaron lite mindre besvärlig
för fattiga människor i Donaudeltat.